Innehåller annonslänkar

Putsa och rengör mässing miljövänligt


1. Hemtex inredningstips
  • Heminredning och hemtextil online!
  • Mysiga hem sedan 1973!
  • Huvudkontoret i Borås!
Gå till butik »

Putsa och rengör mässing miljövänligt är det många som efterfrågar. Men hur gör man det då? Fungerar det verkligen eller är det tillbaka till olika kemikalier som gäller för att få ett bra resultat? Vi skulle säga att det åtminstone fungerar på våra mässingsljusstakar som vi provat på. Sedan finns det säkert andra varianter där det blir direkt dåligt. Men det lär vara samma med starka kemikalier kan man ju gissa? Men det är självklart upp till dig själv att se till så det inte skadar din mässing som du vill putsa och rengöra. Det finns olika varianter på miljövänliga sätt att putsa och rengöra mässing och det är upp till dig själv att välja det du tror fungerar bäst.


Putsa och rengör mässing med ketchup

Ja det kan låta helknäppt men faktum är att det fungerar. Du knuggar in ketchup i mässingen och låt det sedan verka ca en timme. Sedan är det bara skölja av med vatten och torka tort med torr trasa.

Putsa och rengör mässing med vinäger

Blanda ihop vinäger, mjöl och salt. Sedan är det bara klä in mässingen i smeten och låta verka ca 1 timme precis som ketchupen. Sedan skölja med vatten.

Putsa och rengör mässing med salt och citron

Blanda citronsaft och salt och sedan är det bara knugga in det på mässingen. Låt det verka precis som med ketchupen och vinägern. Dock kortare tid. Sedan skölja rent med vatten.

Putsa och rengör mässing med citron och bikarbonat

Precis samma princip med citron och bikarbonat.

Putsa och rengör mässing med varmt vatten

Kanske det absolut med miljövänliga sättet? Åtminstone billigaste? Du kokar bara vatten och sänker ner mässingen i det varma vattnet. Sedan är det bara ta upp det och putsa med skursvamp och trasa. Akta så du inte bränner dig på mässingen bara.

Vilket fungerar bäst för dig och din mässing?