Innehåller annonslänkar

Taklampor – Tips på snygg taklampa


1. Hemtex inredningstips
  • Heminredning och hemtextil online!
  • Mysiga hem sedan 1973!
  • Huvudkontoret i Borås!
Gå till butik »

Taklampor? I den här guiden går vi igenom alla taklampor online på nätet. Vi vill bygga den bästa guiden för taklampor som så många gånger som möjligt ska hjälpa våra besökare att hitta den taklampa som dom är ute efter. Vi gör det genom en rad olika punkter och vi kommer nu förklara hur vi tar fram dessa. Titta gärna in kategorin lampor också så du kan hitta fler alternativ.


Hur många minuter ska man borsta tänderna

Dom allra flera rekommenderar att man ska borsta tänderna två gånger om dagen i två minuter med två centimeter tandkräm. Så en minnesregel är 2-2-2. Och du bör inte skölja bort tandkrämen. Sedan bör du vänta några timmar i mellan målen och undvika och småäta och dricka sånt som fräter på tänderna.

Ska man borsta tänderna före eller efter frukost?

Enligt i princip alla svar man kan hitta så ska man borta tänderna efter frukost. Bland annat enligt Folktandvårdens rekommendationer som säger man ska borta när man ätit färdigt. Det är förmodligen det allra vanligaste sättet också. Men ibland får man höra att man bör borta innan frukosten istället, så varför kommer detta upp ibland? Det är för att när man äter sura livsmedel som apelsinjuice, grapefrukt och annat surt som ofta hör frukosten till så kan dessa i värsta fall fräta sönder tandemaljen om tandborstningen sker efter det. Och problem med ilningar kan uppstå.

Dock hittar man bara info om att det är främst människor med färgkompositioner som bör borta innan frukost istället för efter frukost. Och att det för dom allra flesta är bättre för tänderna att borta efter. Men att man då ska tänka på att det ska gå en tid mellan man ätit klart och man borstar tänderna. Så saliven får tid på sig att skölja bort matresterna innan tandborstningarna. Viktigast är att borta tänderna och att att inte äta hela tiden så tänderna utsetts för ständiga syra attacker. Låt tänderna vara efter du borstat tänderna tills du ska äta ”riktig mat” igen. Det vill säga inte småäta hela tiden.